TelefonkonferensWebbkonferenser
SWE
 
 
Conference Calls

Besegra åtstramningen - ta det onda med det goda

Oktober 2008

Dagliga hotfulla nyhetsrubriker sprider oro och domedagsstämning. Det framgår klart och tydligt att det är dags att skära ner på onödiga kostnader, och ta det onda med det goda. Småföretagarföreningen (The Federation of Small Businesses) gick nyligen ut med råd om ett flertal sätt att göra just det på, och jag skulle vilja ta upp ett av dem, att småföretag måste "Se över kostnader och agera på nya sätt".

Med det rådet i bakhuvudet, har jag samlat några innovativa och praktiska sätt för småföretag att på ett enkelt sätt agera annorlunda för att direkt spara tid och pengar, såväl som att vinna långsiktiga strategiska fördelar - med den extra bonusen att företagets miljörykte också förbättras.

Spara energi - köp annorlunda och konsolidera

Enkla saker först. Färska forskningsresultat visar att små och medelstora företag slösar bort kring 1,3 miljarder pund per år i energikostnader. 20 procent av energikostnaderna skulle kunna sparas helt enkelt genom att stänga av skärmar och släcka ljusen. Det kostar ingenting att genomföra men syns direkt när räkningarna ska betalas.

Genom att köpa och använda energibesparande produkter kan vi också minska onödig energianvändning och luftföroreningar, men också skära ner på räkningarna - leta efter lågenergisymbolen när du köper nya produkter. Uppskattningar visar dessutom att 80 procent av företagen har fler servrar, applikationer och licenser än de egentligen behöver och att du kan göra besparingar genom att konsolidera IT-utrustningen.

Första klassens service, andra klassens pris - inga frimärken, inga stämplar och inget krångel

Tänk annorlunda. Tjänster som ViaPost (www.viapost.com) erbjuder ett enkelt sätt att skära ner på kostnader på ett nytt och innovativt sätt. ViaPost erbjuder företag (och enskilda) att posta brev via Internet. Det betyder att du kan posta brev direkt från en dator till vilken adress som helst i England - det är inte bara bra för miljön och helt säkert utan kostar dessutom kring 25 procent mindre än traditionell postgång.

Forskning visar att den riktiga kostnaden blir över 1 pund per brev när man räknar in tid och kontorsmateriel. Med ViaPost reduceras kostnaden till 27 pence per brev inklusive utskrift, kontorsmaterial och leverans. Vad det gäller säkerheten var jag i början tveksam över att skicka känslig information på det sättet. Men ViaPost använder ett 128-bitars SSL-säkerhetssystem - samma som finansiella organisationer och det säkraste tillgängliga kommerciella systemet. Utöver att vara digitalt säkert, är det också fysiskt säkert tack vare att tryckerierna, som redan anlitas för finansiella tjänster, inte har någon fysisk kontakt med posten. All vikning och kuvertering är helt automatiserad. Posten hamnar därför aldrig i tryckeripersonalens händer, vilket resulterar i snabbare, billigare och en mindre felbenägen service.

Skär ner på resekostnader och tid och ha en Powwownow - nu!

Ett sätt att förändra hur ditt företag arbetar är att byta till billigare tjänsteleverantör av telefon- och webbkonferenser. En stark indikation på hur viktigt det har blivit, framför allt för de som driver små och medelstora företag (upp till 100 anställda), är att engelska företag idag spenderar otroliga 210 miljoner pund på konferenssamtalskostnader per år. Av dessa 210 miljoner pund uppskattar vi att mer än 55 miljoner pund kan sparas genom att välja rätt leverantör - läs det finstilta och var uppmärksam på start- och kopplingsavgifter.

Med telefonkonferenser sparar man inte bara pengar på telefonräkningar utan också på transportkostnader såväl som på arbetstid som spenderas utanför kontoret. Paketerat på rätt sätt ser även klienter och kunder fördelarna eftersom de ser att deras utgifter också minskar. För mobila anställda innebär telefonkonferenser stora fördelar tack vare att personal på alla nivåer kan hålla kontakt med medarbetare och kunder.

Få ut mer av vår tid

Förmodligen bland det viktigaste vi kan göra, är att fråga oss om de anställda använder sin tid på rätt sätt – har de utbildats i tidshantering anpassad till sina arbetsuppgifter? Borde vissa verksamheter läggas ut? När man sparar tid sparar man också pengar. Genom att ge de anställda, och dig själv, effektiva tekniker för tidshantering och tidsbesparande utrustning eller genom att lägga ut icke-kärnverksamheter, använder alla sin tid bättre.

Vi har sett i tidigare lågkonjunkturer att företag som tänker på nya sätt, som inte håller för hårt fast vid hur de brukar göra utan istället blickar framåt och ser förändring som en möjlighet, ofta kommer ut starkare och framgångsrikare på andra sidan. Jag tror att det är dags för de förändringarna nu.

Andrew Pearce – VD, Powwownow

    Share/Bookmark Share this page

    Fler Nyheter