TelefonkonferensWebbkonferenser
SWE
 
 
Conference Calls

Spara på utgifter och på miljön

Oktober 2008

I en lågkonjuktur, som den vi har idag, är det viktigt för alla branscher att dra in på sina kostnader. Men turligt nog, följs många av kostnadsbesparingarna av en positiv biprodukt – de är dessutom miljövänliga.

Som en av Powwownows VD:ar är jag beredd att satsa på en kostnadseffektiv och miljövänlig affärspolicy eftersom jag tror att det snart kommer att ingå i hur vi dagligen gör affärer.

Vid varje givet ögonblick, finns det 50 000 användare av röstkonferenser bland små och medelstora företag. Det betyder att alla dessa affärsmänniskor sparar pengar åt sina företag genom att inte resa till fysiska möten.

Framför allt, betyder det också att de minskar på mängden ekologiska fotavtryck från sitt företag.

Det är inget hokus-pokus eller konstigt med röstkonferenser – de gör vad namnet säger – företag sparar pengar (vi erbjuder konferenssamtal för 6,7 pence per minut) och sparar energi, och vi ser att det är fler och fler företag som vill göra just det.

Utöver röstkonferenser, erbjuder Powwownow även "Showtime" – en ny, gratis webbkonferenstjänst. Med Showtime kan användare dela sitt datorskrivbord med sina deltagare, visa dokument och chatta som om alla satt i samma rum.

Vi ser en stor variation hos de företag som väljer oss för att hjälpa dem att spara pengar. Bland våra kunder finns Friends of the Earth, Imperial College, Easyjet och Macdonald Hotels.

De här företagen ser tydligt den ökande effektiviteten och de stora besparingar de gör varje månad - och de har dessutom fått möjligheten att bli ännu mer miljövänliga.

Det finns många miljöråd för företagen att ta till sig - bland de bästa kommer från The Carbon Trust. De erbjuder till och med lån till företag som vill uppgradera till mer energibesparande utrustning. Lånen är räntefria, kräver ingen säkerhet och är återbetalningsbara under upp till fyra år. Högsta lånebelopp för närvarande är 200 000 £.

Det finns många små saker man kan göra på ett kontor som inte kräver att man lånar pengar och som kan visa företagets kunder att man agerar miljövänligt.

Det kan vara allt från att lägga till en e-postsignatur i alla utgående meddelanden som säger: "Var snäll och tänk på miljön innan du skriver ut det här e-postmeddelandet" - till att hyra hybridbilar och att försöka använda så mycket naturligt ljus som möjligt i kontorsutrymmen.

Många handlar helt enkelt om att tänka annorlunda i ditt dagliga arbetsliv. På en affärsresa till exempel, hyr en hybridbil istället för en diesel- eller bensindriven bil.

Om du ska övernatta, välj etablissemang som du vet arbetar med miljöprogram.

Du kan också visa miljöansvar i organisationen av olika affärsfunktioner genom att använda lokala produkter där det går. Det innebär till exempel att mat och dryck som ni konsumerar inte har transporterats tusentals mil över hela jorden.

En annan idé är att sänka inomhustemperaturen i kontorsbyggnader med en grad. Det kan ge tio procent lägre uppvärmningskostnader.

Se till att alla datorer har ett liten symbol som uppmanar användaren att stänga av all utrustning när den inte används, och att stänga av kopiatorer, skrivare, varuautomater eller vattenkylare över nätterna. På det sättet lämnas ingen utrustning i standby-läge, vilket är ett enormt slöseri med energi.

Om du ska planera och inreda ett kontor, se till att skrivare kan delas och uppmuntra de anställda att använda faxfunktionen i sina datorer. Försök också maximera det naturliga ljuset genom att se till att fönster är rena och att fönsterbräden inte är proppfulla med saker.

Man kan också installera rörelsedetektorer i utrymmen som inte används så ofta. Då tänds och släcks ljuset automatiskt när någon går in och ut. Försäkra dig också om att ni använder lågenergilampor.

Och kanske det allra viktigaste är att återvinna allt som går: tonerpatroner, papper, kartonger och batterier - det kostar inte ett öre.

Andrew Pearce – VD, Powwownow

    Share/Bookmark Share this page

    Fler Nyheter