TelefonkonferensWebbkonferenser
SWE
 
 
Conference Calls

Affärsmötets död

September 2009, Ole

article_image
Visa artikeln
Är möten öga-mot-öga passé? En undersökning utförd av konferenssamtalsleverantören Powwownow (www.powwownow.co.uk) visar att traditionella affärsmöten öga-mot-öga snart kan höra till det förgångna.

Resultaten från undersökningen visar att antalet externa möten har minskat med nästan 30 procent under lågkonjunkturen. Huvudfaktorerna bakom minskningen är resekostnader, tiden borta från kontoret och mötets längd.
”Vissa personalchefer hävdade till och med att ledningen förbjöd förfriskningar under möten för att skära ner på kostnaderna och att de därför skämdes för mycket för att hålla möten”, säger Andy Pearce, VD.

Undersökningen, med fler än 2 000 deltagare, visade också att 31 procent av de som svarade uppmuntrades att använda telefonkonferenser och webbkonferenser, vilket ledde till 20 procents ökad användning över hela sektorn 2009. Därför behöver företag hitta andra användningsområden för sina konferensrum, vilket Powwownow uppmanar sin personal att göra. När övervakningskameran lämnas på:

http://www.youtube.com/watch?v=j-HTeiCfFh8

http://www.youtube.com/watch?v=5eDgcAAb-hU
http://www.youtube.com/watch?v=LNQvKMhB1l8

Under förra året utförde Powwownow ett flertal undersökningar av arbetsvanorna bland personalen i små och medelstora företag. Undersökningen ”The Dirty Habits Survey” som utfördes 2008 fann att otroliga en av tre män i små och medelstora företag haft sexuella tankar om sina kollegor under pågående möten!

    Share/Bookmark Share this page

    Mer Press