TelefonkonferensWebbkonferenser
SWE
 
 
Conference Calls

Möt Powwownow

Juni 2010, The Virtual Presenter

article_image
Visa artikeln
För några år sedan pratade jag med en vän på ett stort konferensföretag som i hemlighet anförtrodde mig att han inte använde företagets webbkonferensverktyg. Istället, avslöjade han, använde han en liten skärmdelningsapplikation som ”gjorde jobbet snabbt och enkelt”.  Man kan sammanfatta det hela med: ”Ibland behöver man bara visa skrivbordet.”

Så sant som det är sagt.

Jag hade nyligen ett kort men bra snack med Andrew Pearce, VD för brittiska Powwownow (de erbjuder även tjänster för användare väster om Atlanten). I likhet med många andra konferensföretag koncentrerar de sig på audiokonferenser och erbjuder webbkonferenser som ett behändigt tillägg för de som behöver mer än audiokommunikation.

Med Andrews ord: ”Gratis betyder inte nödvändigtvis billig”, och Powwownow är superenkelt att komma igång med. Med handen på hjärtat: Powwownow är byggt på en annan plattform (de talar inte offentligt om vilken, så jag gör det inte heller), men det förtar ingenting av tjänsten.

Några saker jag gillade:

Chattintegrering och närvaro
Samarbetar man regelbundet med samma affärsteam har Powwownow chatt/direktmeddelanden som kollar teammedlemmars närvaro och snabbt öppnar en delningssession. De är inte ensamma om att erbjuda tjänsten men för de små och medelstora företag Powwownow vänder sig till är det säkert ett användbart tillägg. Att Powwownows chatt integrerar med de största plattformarna för direktmeddelanden ökar tjänstens potential.

Enkelhet
Det bästa med ”få funktioner” är att det också betyder ”snabbt och enkelt.” Den som är presentatör, på en PC eller Mac, behöver bara hämta och installera en liten applikation. Jag testade inte funktionen som deltagare men tydligen behöver slutanvändare inte installera någonting alls för att delta i ett webbmöte. Man lär sig inte använda verktygen om man inte har dem från början men det spelar ingen roll eftersom man ändå inte använder dem hela tiden.

iPhone-applikation med bra skruv
En ganska cool lösning är att iPhone-användare kan ladda ned en applikation för att hoppa in i ett konferenssamtal direkt utan att behöva ange lösenord och PIN-kod.

Enligt Andrew kommer video att bli tillgängligt ”senare under året”, och med tanke på deras smarta tillämpning av iPhone-applikationen, blir det intressant att se vad som händer nu när iPhone 4 är ute. Men ett är säkert – behöver man dela sitt skrivbord snabbt och enkelt är Powwownow värt att kika närmare på.

    Share/Bookmark Share this page

    Mer Press